Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
En ole ihan varma, ehkä. Uusia tuttavia ainakin paljon!
 
Oletko tehnyt tänä vuonna jotain, mitä et ole ennen tehnyt?
Jep, yksi once in a lifetime moment, eli pääsin ylioppilaaksi. Muutin lisäksi ensimmäistä kertaa omaan asuntoon. Ajokortinkin suoritin, eli muutamia kertoja tuli ajettua autoa ihan laillisesti. 
 
Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
En ole. 
 
Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
Jälkeenpäin katsottuna Romanian reissu oli todella mahtava, vaikka vinguinkin kotiin melkein koko matkan ajan. :D Lisäksi ylioppilaaksi pääsy, ja koko ylioppilasjuhla oli mahtava, ja jatkot! Yksi parhaimmista muistoista kavereiden kanssa on piknik-reissu kerrostalon pihalla, ja myös monet muut kesäiset reissumme. Myös marraskuun kuudes oli yksi vuoden parhaimmista päivistä. Edguyn keikka helmikuussa, Timo Kotipellon akustinen keikka maaliskuussa sekä Pekka Heinon lauleskelu joulukuussa olivat parhaimpia musiikillisia kokemuksia. 
 
Oletko riitaantunut pahasti kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?
Olen, kahdenkin. Heippa vain heille
 
Oletko muuttunut paljon kuluneen vuoden aikana?
Olen sisäisesti, vaikkakin muutos alkoi jo viime vuoden lopuilla. Olen paljon totisempi, ja sananlaskunkin mukaan muuttunut kyynikoksi, joka on vain turhautunut optimisti. Ulkoisesti havaittavin piirre on varmaankin se, että kasvatin etuhiukset pois. 
 
Oletko lihonut?
Mahdollisesti. Melko samoissa mitoissa ollaan kuin viimekin vuonna. 
 
Oletko saanut porttikieltoa minnekkään tämän vuoden aikana?
En, mutta minut on kyllä kerran heitetty ulos!
 
Oletko ollut elokuvissa yksin tämän vuoden aikana?
Olin tänä vuonna elokuvissa ennätykselliset 17 kertaa, ja varmaankin viidestä kuuteen kertaa yksin. Ei elokuvissa yksin käyminen haittaa ollenkaan. Toisinaan en edes kysy ketään mukaani, vaan menen suoraan teatterille. 
 
Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
En ole.
 
Kuka oli paras uusi tuttavuus?
En osaa sanoa. Muutamat uudet kirjekaverini vaikuttavat mukavilta tyypeiltä, joihin haluaisin mieluusti pitää yhteyttä vielä kauan.
 
Synnyttikö kukaan läheisesi?
Ei ehkä niin läheinen, mutta parit sukulaiset, pari kaveria ja muutamat (puoli)tutut. Osaisin nimetä kahdeksan tyyppiä, pari heistä tosin ei synnyttänyt, mutta tuli isäksi. 
 
Kuoliko kukaan läheisesi?
Kissani kuoli, hän oli läheinen. <3
 
Missä maissa kävit?
Romaniassa ja Virossa. 
 
Mitä haluaisit vuodelta 2013 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2012?
Haluaisin päästä opiskelemaan. Ja löytää jonkin harrastuksen, johon viitsisin panostaa ja mikä oikeasti kiinnostaisi. 
 
Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2012? 
17.3 ja 6.11, näin muun muassa. 
 
Kärsitkö vammoista?
Muutamista pienistä, henkisesti aika monestakin. 
 
Mikä oli paras asia jonka ostit?
Varmaankin huonekalut kämppääni, varsinkin 120 senttinen sänky! (tarkemmin en ostanut sitä vaan sain). Myös kaikki uudet elokuvani, joiden ansiosta hyllyäni koristaa nyt 170 dvd:tä. 
 
Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Siskoni. Hänen ansiostaan mulla on työpaikka, ja hänen kanssaan kuljen töihin. Myös kavereita pitää kiittää, että he jaksoivat katsella ja kuunnella mua jälleen yhden vuoden. :)
 
Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
En viitsi nimiä listata, mutta muutamien tyyppien, joiden ajatuksista ei ota selvää. Yhden kusipään. Yhden, joka ei ole kusipää, mutta muuten toivoton tapaus. Yhden kusipäisyyttä lähentelevän huomiohuoran. Näin lyhyesti sanottuna. 
 
Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Kesän jälkeen rahaa meni vuokranmaksuun, laskuihin ja ruokaan. Muutoin ostelin elokuvia, cd-levyjä, muutaman kirjan, muutaman mekon ja muita vaatteita. Hyvin on rahani riittäneet koko vuoden. Alkuvuodesta meni rahaa autokoulun kaikkiin oheisjuttuihin, mutta niissä vanhemmat onneksi auttoivat.  
 
Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
Itseasiassa onnellisempi! Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Mutta viime vuonna tähän aikaan elämääni varjosti vielä liian läheisesti erään kaverin toilailut, joten taisin kyllä olla surullisempi. Mutta jos sitä ei oteta lukuun, niin viime vuonna tähän aikaan olin paljon tekemisissä kavereideni kanssa, ja tammikuulta on paljon hienoja muistoja. Mutta sanoisin silti, että lähes fifty fifty, mutta ehkä inasen onnellisempi. 
 
Lihavampi vai laihempi?
Suurinpiirtein samankokoinen.
 
Rikkaampi vai köyhempi?
Rikkaampi, ehdottomasti. Mulla on hyvässä suhteessa palkka ja menot, joka kuukausi jää rahaa vielä rutkasti säästöönkin. Vieläkun osaisin tosiaan säästää ne, vaikka opiskelua varten. Olen aika huono rahan kanssa, kun sitä on paljon, olen paljon höllempi käyttämään sitä. 
 
Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?
Olisinpa opiskellut hieman ahkerammin, ja lukenut pikkaisen enemmän ylioppilaskokeisiin. Ei todistukseni täysin surkea ollut, mutta olin siihen kuitenkin vähän pettynyt. 
 
...entä vähemmän?
Hmmm. Olisin voinut jättää monet spekuloimiset spekuloimatta, ja jättänyt enemmän kommentteja omaan arvoonsa. Olisin voinut välittää paljon vähemmän turhanpäiväisistä asioista. 
 
Miten aiot viettää uuden vuoden?
Vietin sen jo, kavereiden kanssa. 
 
Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Olisin yrittänyt sovitella enemmän erään tätä nykyä entisen kaverini kanssa. Olisin tehnyt sen vaikka yksin, jos en olisi saanut kavereideni tukea. Olin jo lähellä tehdäkin sen, mutta jänistin kumminkin. 
 
Rakastuitko vuonna 2012?
Kyllä, mutta en sillä lailla, miten kysymys ehkä olettaa. Rakastuin musiikillisesti, elokuvallisesti, taiteellisesti. 
 
Mikä oli mieluisin TV-sarja, jota seurasit?
Olipa Kerran, Roba sekä Merlin. 
 
Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
Vihaan kyllä. Toista vihasin jo viime vuonna, ja toisesta vihaan vain hänen käyttäytymistään. 
 
Mikä oli paras lukemasi kirja?
Nälkäpeli. Pidin myös lukemistani Mustan Tikarin Veljeskunnan osista. Leena Välikankaan ”Profiloimaton”, Mats Strandbergin ”Piiri”, Lionel Shriverin ”Poikani Kevin” (vähän tylsähkö lukiessa, mutta kokonaisuudessaan mielenkiintoinen). 
 
...entä musiikillinen löytö?
Monia! Bändeistä ihastuin Katatoniaan, Keldianiin, Charoniin, Leverageen ja Cain’s Offeringiin. Syvensin mielenkiintoani Two steps from Helliin, Nightwishiin, Dynaztyyn ja Sturm und Drangiin. Näiden lisäksi pari upeaa biisiä: 
Haggard – Hijo de la Luna
Thaurorod – Elämän Tuli
Neil Finn – The song of the Lonely Mountain (Hobitti-elokuvan teema)
Angelzoom – Back in the Moment
Thomas Bergersen – Heart
Flo Rida – I Cry
Christina Aguilera – Your body
 
..entä paras elokuva?
Katsoin 79 uutta elokuvaa, ja parhaimmat löydöt: From Hell, Nälkäpeli, Tangled, Battle Royale, Poikani Kevin, Härmä, Magic Mike, Rita Hayworth – Avain pakoon, Imaginaerum sekä Hobitti: Odottamaton matka. 
 
Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Olin laivalla! Ajoin elektronisesti moottorivenettä. Ihailin Pekka Heinoa. Naureskelin kavereiden kanssa. Otin pari drinkkiä. 
 
Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Kaverit, ehdottomasti. Heille sai puhua samasta asiasta monta sataa kertaa, ja aina he jaksoivat kuunnella.